Om tuning

Q: Hvad er tuning/chiptuning/optimering?
A: Tuning, chiptuning, motortuning eller optimering af motor – kært barn har mange navne. I bund og grund er der tale om det samme; ved hjælp af ændringer i bilens software, kan der hentes flere HK, mere drejningsmoment og bedre brændstoføkonomi ud af langt de fleste moderne motorer, uden vi går på kompromis med hverken holdbarheden eller miljøet vel at mærke. I videoen forklarer vi kort om hvordan det foregår.

 

 

Q: Er det lovligt?
A: I Danmark er der særligt strenge krav til dokumentation for at bilens egenskaber ikke påvirkes negativt ved tuning. Vi leverer den dokumentation, Færdselsstyrelsen kræver, som tilkøb til vores tuninger. Dokumentationen benyttes, når det skal indføres i bilens papirer, at den er blevet tunet. Vi kender ikke til andre på det danske marked, som leverer denne dokumentation! I videoen forklarer vi kort om konsekvenserne ved ikke at vælge en tuning, der lever op til Færdselsstyrelsens dokumentationskrav.

 

 

Q: Hvad med garantien?
A: I udgangspunktet påvirker en tuning kun fabriksgarantien på din bil, når det kommer til motor, gearkasse og drivaksler. Vi tilbyder selvfølgelig den lovpligtige garanti på vores tuninger, ligesom flere af vores producenter tilbyder en ekstra garanti på motor, gearkasse og drivaksler. Selvom fabriksgarantien på din bil måtte være udløbet, vil det ofte være muligt at tilkøbe en ekstra garantiforsikring i forbindelse med tuningen. I videoen forklarer vi kort om garantien.

 

 

Q: Hvad med miljøet?
A: Vores tuninger lever op til præcis de samme strenge miljøkrav, som standardbilen skal leve op til! Dette fremgår af vores dokumentation, der skal benyttes, når det skal indføres i bilens papirer, at den er blevet tunet. Chiptuning har flere gange været nævnt negativt i medierne, men dette skyldes udelukkende, at langt de fleste chiptunere ser stort på de miljøkrav, der findes, i jagten på flere HK. Det er selvfølgelig også en af de mange forklaringer, der på hvorfor vores tuninger er dyrere end vores konkurrenters. I videoen forklarer vi kort omkring hvordan vores tuninger påvirker miljøet.

 

 

Q: Hvad med brændstoføkonomien?
A: Forudsat et uændret kørselsmønster vil brændstoføkonomien oftest være uændret efter tuning, men vi oplever ind imellem tuninger, der forbedrer bilens brændstoføkonomi. Uanset hvad testes vores tuninger efter samme retningslinier for brændstofforbrug, som bilproducenterne selv, og brændstofforbruget efter tuning oplyses i den dokumentation, der skal benyttes, når det skal indføres i bilens papirer, at den er blevet tunet. I videoen forklarer vi kort omkring påvirkningen af bilens brændstofforbrug.

 

 

Q: Hvad med holdbarheden?
A: Vores tuninger leveres af de absolut førende tyske producenter, som har eksisteret i mange år, blandt andet fordi de aldrig er gået på kompromis med kvaliteten af deres produkter. De sætter en ære i at levere tuning som har samme kvalitet som bilen i udgangspunktet har. Det bakker de op med deres udvidede garantier og mulighed for tilkøb af ekstra garantiforsikring, ligesom den eksterne kontrol af deres produkter, der foretages af det uafhængige tyske institut TÜV, dokumenterer kvaliteten. I videoen forklarer vi kort om hvordan vi kan tune bilen uden at gå på kompromis med holdbarheden.

 

 

Q: Hvad med efterfølgende serviceeftersyn?
A: Bilfabrikanterne foreskriver i dag, at bilens skal opdateres med seneste software-version hver gang den kommer på værksted. En traditionel chiptuning vil blive overskrevet, hvorved effekten igen bliver som standard, når bilens software opdateres. Sådan er det ikke med vores tuninger! Her flyttes selve tuningen ud i en ekstra motorstyring, som samarbejder med bilens originale motorstyring. Derved kan bilens software opdateres uden det påvirker tuningen, og du som kunde vil kunne få glæde af de forbedringer bilfabrikanterne dagligt laver. I videoen forklarer vi kort hvorfor vores tuningen ikke påvirker bilens originale software, så bilen kan serviceres som foreskrevet.

 

 

Q: Hvilke producenter samarbejder vi med?
A: Vi samarbejder med de absolut førende tyske producenter af tuning, styling, alufælge, sportsundervogne og sportsligt interiør til Audi, BMW, Mercedes-Benz, Porsche, Volvo, Seat og VW. Fælles for vores leverandører er, at de alle leverer produkter i højeste kvalitet og et premium design, som komplimenterer bilens oprindelige design, men hvor man aldrig er i tvivl om, at her kommer en helt særlig bil. Alle produkter er testet af det uafhængige tyske institut TÜV, hvilket sikrer samme kvalitet som bilen selv samt dokumentation herfor. I videoen forklarer vi vores valg af samarbejdspartnere og giver en kort præsentation af hvorfor vi har valgt netop dem.

 

 

Q: Hvilke biler kan optimeres?

A: En forudsætning for at din bil kan optimeres er, at den er monteret med turbolader fra fabrikken. Det er langt de fleste biler i dag, uanset om de kører på benzin eller diesel. Vi har valgt at fokusere på tuning af benzin-biler, da vi synes, det er her, man får mest ud af sin tuning. Vi har dog også masser af udstyr, som f.eks. styling, sportsundervogn, sportsudstødning og meget andet, til både benzin- og dieselbiler. I videoen forklarer vi kort hvilke biler, vi mener, det giver bedst mening at tune.

 


Q: Hvordan bestilles en tuning?

A: Vi har gjort det enkelt at bestille en tuning. Find din bil her på hjemmesiden og tilføj tuningen til indkøbskurven. Find efterfølgende det relaterede monteringsprodukt og vælg i hvilken by, du ønsker tuningen udført. Derudover kan du tilføje garantiforsikring, dokumentation for lovlighed eller nogle af vores mange andre produkter. Når din bestilling er gennemført vil vi kontakte dig pr. telefon og aftale præcis hvornår du ønsker tuningen udført. Vi sikrer os selvfølgelig samtidig, at du har bestilt den rigtige tuning. I videoen forklarer vi kort om hvilke oplysninger omkring din bil, du skal bruge ved bestilling, og hvor du finder dem. 

 


Q: Hvordan foregår en tuning?

A: Når vi tuner din bil, starter vi med at foretage et diagnose-tjek af din bil tilstand, så vi er sikre på, alt er som det skal være, inden vi går i gang. Dernæst monterer vi den ekstra motorstyring, hvori selve tuningen er. Derefter foretager vi endnu et diagnose-tjek, og i enkelte tilfælde kører vi en kort prøvetur i bilen. I videoen forklarer vi kort om hvad det er, vi optimerer på, og hvordan det måtte påvirke bilen.

 


Q: Hvorfor gør bilfabrikanten det ikke selv?

A: Den primære årsag er, at de ikke har tiltro til, at deres kunder passer ordentligt på deres bil. Men der er også en masse intern politik, der har betydning for producenternes valg af bilernes performance: Det er jo ikke smart, at en mindre motor har en højere ydelse end en topmodel i samme serie – eller en model fra en større serie. I videoen forklarer vi kort hvorfor bilfabrikanterne ikke selv hiver den ekstra effekt ud af deres motorer.

 


Q: Skal bilen ikke på rullefelt bagefter?

A: Det er ikke nødvendigt, idet vores tuninger allerede er blevet typegodkendt på præcis samme måde, som din bil blev fra producenten. Motoren i din bil er præcis den samme, som findes i alle de biler, der er magen til, så der er intet til hinder for at benytte præcis samme software til alle, præcis ligesom bilfabrikanterne selv gør. I videoen forklarer vi kort, hvorfor det ikke giver mening at køre bilen på rullefelt, når den er blevet tunet af os.

 


Q: Hvilken type brændstof skal man bruge?

A: For at få mest muligt ud af din turboladede benzin-bil skal du ALTID tanke minimum oktan 98 (blyfri). Ja, det er lidt dyrere, men selv på standardbilen vil du opleve forbedret performance og lavere brændstofforbrug som langt vil opveje merudgiften. I videoen forklarer vi kort hvorfor du skal tanke høj-oktan, og hvorfor det er nødvendigt at gøre det hver eneste gang for at opnå optimal ydelse.

 


Q: Er der noget særligt man skal være opmærksom på?

A: Ja, når man vælger at tune sin bil, vælger man samtidig at passe ekstra godt på den. Det betyder, at man altid skal huske at tanke høj-oktan benzin, at man skal bruge den rigtige motorolie og at man skal huske at overholde de foreskrevne serviceeftersyn. Husk at det kan få betydning for garantien, hvis du ikke overholder de foreskrevne serviceeftersyn eller hvis du ikke får dem lavet hos et autoriseret mærkeværksted. I videoen forklarer vi lidt om de forholdsregler, man skal være opmærksom på.

 


Q: Hvor kan man få optimeret sin bil henne?

A: Vi samarbejder med en større landsdækkende værkstedskæde, som ved hvordan vores produkter skal monteres korrekt. Derfor bør du kunne finde nogen tæt på hvor du bor eller arbejder. Foretrækker du at lade dit autoriserede mærkeværksted forestå monteringen, er dette også en mulighed. Det er dog en forudsætning for garantien, at det er et autoriseret mærkeværksted eller et af vores samarbejdspartneres værksteder, der forestår monteringen. I videoen forklarer vi nærmere om hvordan monteringen foregår.